25 april 2017

Köpt preferensaktier

Efter försäljningen av merparten av mitt innehav i HM blev det en liten preferensportfölj som nu utgör cirka 5,4 % av portföljen. Totalt blev det sex preferensaktier med ganska jämn vikt aktierna emellan förutom Tobin som endast fick en halv procent av portföljvikten.

SAS Pref
Corem Property Group Pref
Oscar Properties Pref
Klövern Pref
ALM Equity Pref
Tobin Properties Pref

Dessa preffar ger tillsammans en genomsnittlig direktavkastning på cirka 8 % vilket så klart är rätt rejält, förhoppningsvis är det främst farhågorna för högre räntor som tryckt ned kurserna snarare än alltför stor risk.

Då preffarna främst är fastigheter har jag nu ganska mycket fastigheter, särskilt om man räknar in REIT-aktierna tillsammans med den tidigare komponerade fastighetsportföljen samt mitt kärninnehav i Castellum.

2 kommentarer:

 1. Hej! Vilken Oscar preff blev det? finns ju 2 stycken. Äger själv B preffen och är den enda bostadsutvecklaren jag äger, det är nog dessa som brukar samman först om nu fastighetssektorn börja frysa.
  Kollade du något på volati preffen? Har själv den och det är ju fint med tanke på att den inte har fastighetsexponering.
  Med vänlig hälsning JFG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev A-preffen för OP. Stämmer att bostadsutvecklarna har större risk än förvaltarna.

   Radera