04 juni 2017

Investmentbolag och preferensaktier

Maj har förflutit och det står härligt till på börserna. Utdelningarna har haglat in och för min del fortsätter volymen i utdelningarna att vara betydande även i juni innan sommarstiltjen infinner sig. Månadens utökningar av portföljen har skett i Volatis preferensaktie som jag tidigare funderat på.
Det andra innehavet som jag fastnade för var investmentbolaget Oaktree Capital, som jag även ägt tidigare.

Köpt Volati Pref.
Köpt Oaktree Capital.

Jag tittade även en del på preferensaktien Pegroco Investment, men förutom det blygsamma omsättningen i aktien är detta bolag än så länge i mitt tycke alldeles för osäkert när man tittar på de bolag som investmentbolaget äger.

I och med kursstegringarna är det nu många som gärna ökar sin andel i preferensaktier i väntan på att värderingarna skall komma ner igen. Jag är inte riktigt inne på linjen att öka stort i preferensaktier, men jag fortsätter gärna att öka lite till i preferensaktier om rätt bolag dyker upp. Just nu ligger andelen preferensaktier på drygt 6 % i min portfölj.

Har ännu inte bestämt mig hur jag skall göra med mina officiella uppföljningar av portföljen här på bloggen, men förmodligen blir det någon form av enklare halvårsavstämning som jag kommer publicera. Exakt i vilken omfattning avgör jag nog i samband med att jag gör sammanställningen.

Inför juni månad funderar jag på följande bolag:

Boston Pizza
Digital Realty Trust
Pandora
HSBC
Main Street Capital


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar